PWA Pozo Update v/ Mikkel Asmussen #3

Hvad skal man sige. Vind vind vind igen 
 
Dag tre var næste en gentagelse af dag to, med den forskel at vejrudsigten lovede tiltagende vind i løbet af dagen og det skal jeg da også lige love for at den gjorde.
 
På baggrund af vejrudsigten valgte overdommer Duncan Coombs at sende pigerne på vandet først da de kun manglede semifinalerne, loosers finalen og finalen.

Daida og Iballa – en liga for sig selv
Som så mange år tidligere blev finalen et opgør mellem Daida og Iballa Moreno ( tvillingerne ) som begge er i en lige for sig selv. Normalt er det Diada der løber med sejerne når de to mødes i Pozo. Denne gang var det dog Iballa der tog den øverste plads på skamlen. Hun sejlede et kanon finale heat og afsluttede heatet med en fantastisk bølge med en frontside 360 efterfulgt af nogle gode backside sving og til sidst endnu et frontside sving. De to piger er som sagt i en liga for sig selv og ville med sikkerhed klare sig igennem første og måske også anden runde hos herrerne !!!!!!!
 
Herrernes single forsættes
Hos herrerne manglede man at gennemføre kvart, semi, loosers og finalen for at være igennem single eliminationen.
Der var der ikke de stor overraskelser, med undtagelse af heat 19a mellem Ross William og Kauli Seadi. Ross Williams er mest kendt for sine talenter på slalom og formula gear, men har tydeligvis også trænet lidt på sit wave gear idet han slog   den tidligere  trippel verdensmester og vinder i Pozo ud i overbevisende stil. Det var tydeligt at Kauli ikke havde trænet nok i Pozo dette år og mistede sejren til Williams fordi han konstant prøvede på moves der var for tekniske for ham i år. High flying Riccardo Campello måtte også vinke farvel til en plads i finalen da han blev kørt over at en flyvende herre fra Teneriffe ved navn Danny Bruch.

Spektakulære Campello
Det er muligt at Campello er en af de mest spektakulære sejlere at kigge på, men det giver ikke nogen point at sejle rundt et helt heat og kigge efter en bølge at skyde en trippel forlæns på eller hvad han nu drømmer om. Bruch sejlede et solidt heat med frontside 360er, Takas, upwind 360, one hand/one foot backloops hvilket gav han en velfortjent plads i semifinalen.

Dramatiske semifinaler – Victor Fernandez brækker board i dobbel forward 
Semifinalen starter med at alle fire sejlere indenfor de første 45 sekunder har sat gang i dobbelt rotationerne. Victor Fernandez flyver med raketfart med puntaen og sætter af på en 2-2,5 meter bølge i konkurrencens absolut højeste dobbelt og river sit board over i to dele da han lander.  Men med et super caddy arbejde mistede Victor ikke mange minutter af heatet og i den resterende tid sejlede han så suverænt  at det nærmest var skræmmende. Derfor slog han også med lethed Danny Bruch ud.
I den anden Semifinale mødte Phillip Koster, Dario Ojeda der ligeledes er lokal i Pozo. Dario er en sejler der virkelig forstå at steppe sit game op til konkurrencer og er derfor en modstander man skal tage yderst alvorligt.

Derfor tog Philip Koster heller ingen chancer og valgte helt tydeligt at slå autopiloten fra for at være sikker på at lande sikkert i finalen. Koster havde blandt andet en bølger hvor han starter med en frontside 360 og svinger direkte ind i en taka hvilket resulterede i en score på 9,5 point. En af Kosters fornemmeste styrker er at han formår at skyde hans perfekte dobbelt frontloops af på nærmest fladt vand. Det betyder at han uden nogen nævneværdig bølge kan sikre sig et hop der med sikkerhed giver omkring 8 point ( minimum ). Det er svær at hamle op med. Derfor var der heller ingen tvivl om hvem af de to der gik videre til finalen sammen med Victor Vernandez.

Single finale Torsdag
Finalen mellem Victor og Phillip forventes at blive sejlet i morgen ( torsdag ) hvor vejrudsigten lover mere vind ( jeg var totalt overpowered på 3,7 i dag ) og lidt større bølger. Jeg glæder mig som et lille barn til at se de to rive Pozo i småstykker i morgen med deres mindste sejl og boards.

 
Aloha fra Kanutten
 
Mikkel

Tekst: Mikkel Asmussen

Foto: PWA

Tilbage til blog