Vinterens fedeste Get Away

Cape Town er et af de mest kendte kitesurfing spots i verden! Fra November til Marts pumper vinden og bølgerne bruser. Men Cape Town byder på langt mere end store bølger og hård vind. En stor by – med alle muligheder og en storslående natur.

Vinter 2018 var jeg så heldig at tilbringe to måneder i det skønne land, hvor jeg oplevede alt fra kitemiljøet i Cape Town til backpacking på The Garden Route.

 

Misty Cliffs
To dejlige måneder i Syd Afrika

 

Hvor skal man bo?

Som kitesurfer er det helt klart fedest, at bo lidt uden for selve Cape Town, hvor man bor nærmest direkte på spottet. Søg efter en lejlighed eller et guesthouse i enten Table View, Blouberg eller Big Bay. Det er muligt at kite direkte på stranden fra alle område, og det er helt klart også disse steder hvor man finder de fedeste og afslappede surfer vibes. Der er massere af kiteshops, resturenter, butikker, supermarkeder i området omkring. Hvis man er mindre sikker i bølger eller ønsker at forbedre sine freestyle egenskaber, så er Langebaan stedet du skal til!

 

Table View

 

Selvom man kan kite direkte fra stranden vil jeg klart anbefale, at man lejer en bil i hele perioden, da det er fedt at kunne køre rundt til forskellige spots, men også køre rundt og se/opleve forskellige interessante ting!

Hvor skal man kite?

Der ligger utrolig mange spots omkring Cape Town, og det vil kræve en del at dække dem alle. Jeg har udvalgt et par af de mest populære, som også er de spots jeg kitede mest ved.

 

 

Big Bay er placeret nord for Cape Town og er et hyggeligt sted med meget cafe/butik liv. Det er særligt godt at surfe tidligt om morgenen i Big Bay inden vinden kommer. I løbet af formiddagen kommer vinden og rigtig fine bølger kommer ind, til at kite på. Det er et populært sted og der kan være en del mennesker.

Table View – Lidt syd mod Cape Town finder man Table View, som nok er et af de mest populære og crowdede steder at kite. Stranden er kæmpe og der er plads til både bølgesejlere og folk der ønsker at træne deres færdigheder inden for Big Air.

Fra både Big Bay og Table View er det muligt at tage på gode down winders, hvor man kan hygge og lege i bølgerne.

 

Årests største dag i Scarborough
Jeg nyder bølgerne i Scarborough

 

Scarborough er et af de smukkeste steder jeg nogensinde har kitet. Placeret syd for Cape Town er det med sin unikke og rå natur helt klart køreturen værd! Bølgerne her kan blive utrolig store og vinden stødende, det er virkelig ikke et sted for begyndere! Der ligger flere adcance spots omkring Scarborough og også nogle få hyggelige cafeer.

 

Misty Cliffs

 

Langebaan ligger endnu nordligere fra Cape Town – her finder du en kæmpe lagune, der egner sig fremravende til begyndere og folk der ønsker, at sejle freestyle. Vinden er svagere og der er generelt varmere.

 

Freestyle i Shark Bay tæt på Langebaan
Shark Bay i Langebaan

 

Vejr & vind 

Vinden i Cape Town er stærk og det kan blæse helt op til 15-20m/s – så ingen grund til, at pakke de store let vindsdrager.

Temperaturen i vintermånederne ligger på omkring 25 grader i luften og 18-19 grader i vandet. Vinden er kølig og der er ingen tvivl om, at det kræver en våddragt, at sejle der. Jeg havde en 4-3mm og frøs nogle gange. Andre 3-2 og havde det fint.

 

 

Andre aktiviteter

Hver vinter finder et af de mest prægtiges fyldte kitesurfing konkurrencer sted! Nemlig KING OF THE AIR. Her dyster nogle af verdens bedste atleter i at hoppe højest og lave de vildeste ”old school” trics! Konkurrecen tiltrækker hundredevis af gæster og stemningen på stranden er især på denne dag helt speciel og unik!

Stemningen i surfermiljøet er helt unik og fantastisk, man bonder hurtigt med hinanden efter mange smil og grin i vandet, der findes utrolig mange lækre restauranter, cafeer og barer både omkring kite strandende men også i selve Cape Town. Hvis vinden mod forventning ikke blæser, eller man trænger til at lave noget andet, kommer man bestemt ikke til at kede sigI og omkring Cape Town findes der et utal af smukke og unikke hikes! Nogle af de mest kendte er Table Mountain og Lions Head. Til Table Mountain findes der flere forskellige ruter af forskellig længde, varighed og sværhedsgrad. Lions head tager typisk en times tid alt afhængig af fysik.

 

Hike fra Table Mountain

 

Muizenberg er et kendt surf sted, der ligger under en time fra Cape Town! Der er billig surf udlejning og lækre burgere i vente efter session! Andre fede aktiviteter Cape Town byder på er vinsmagning på nogle af de omkringliggende gårde, møde med pinvigner, koncerter, mountain bike markeder… ja! Listen er lang!

 

Pingvinger i Simons Town
Cape Point
Vinelands

 

Cape Town er stedet for den erfarne kitesurfer som gerne vil udvikle sig, men især også for kitesurferen, som ønsker at opleve andre ting i løbet af rejsen!

God vind og god tur!
/Emely

Følg Emely på hendes rejser rund omkring i verden her

Tilbage til blog