Stevns bebygges

Stevns kommune har fået dispensation til at bygge et besøgscenter ved Stevns Klint. Dette sker på trods af Danmarks Naturfredningsforenings kampagne mod at bebygge de danske kyster.

Af Jacob Gaston

Når vinden drejer i øst kan den eventyrlige korte gåtur gennem den lille sti, som fører ud i det gamle kalkbrud og mod havet, byde på megen forventningsfuld glæde. Synet man mødes af, kan på de gode dage være en peeling venstre bølge med stor kraft. Et sjældent syn på de danske kyster

Dette sted på Stevns har gennem de seneste år haft en status som et semi-secret spot, men flere og flere surfere finder vejen ned ad den lille sti gennem kalkbruddet.

På trods af Danmarks Naturfredningsforenings kampagne ”300 meter”, som var en underskriftindsamling, som skulle forhindre bebyggelse nærmere end 300 meter fra de danske kyster, har Stevns Kommune fået tilladelse til at bebygge området omkring kalkbruddet. Der skal udvikles til et besøgscenter.

Som surfer bliver bekymringen for adgangen til dette surfspot vækket. På nuværende tidspunkt ligger der ikke konkrete byggeplaner, men bebyggelse ville potentielt kunne ødelægge vores muligheder for adgang til dette surfspot.

Med et naturcenter vil man bygge naturen til, for at få folk til at nyde den. Skal vi bygge i naturen for at nyde den? For os vandelskere kan dette potentielt besværliggøre vores adgang til dette unikke surfspot.

stevns2

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer til at tegne et medlemskab, da de vil tage den politiske kamp i denne situation. De har på nuværende tidspunkt et kvartalsmedlemskab på 100kr.

Hvis du vil være med til at beskytte dette sted i Danmark, besøg Danmarks Naturfredningsforeningshjemmeside for mere info. KLIK HER

De danske kyster er vores legeplads – Lad os beskytte dem.

Hvis du sidder derude med en historie som du godt kunne tænke dig at vi på Riders.dk udgav for dig, så send os en mail på info@riders.dk

Tilbage til blog