Rygraden i dansk surfing er stærkere end nogensinde

Med fem ekstra millioner doneret af Nordea-fonden har Dansk Surf & Rafting Forbund økonomi til at ansætte en person, der skal styre skuden tre år frem. En udvikling, de to mænd  bag Dansk Surf & Rafting Forbund indtil nu kun havde turde drømme om.

For to uger siden kunne Jakob Færch og Michael Lindberg overbevise Nordea-fondens formand Mogens Hugo til at kaste et ‘shaka’.

Med andre ord havde Mogens Hugo givet de to iværksættere, Jakob Færch og Michael Lindberg, , håndtryk på, at 5,2 millioner kroner snart ville stå på Dansk Surf & Rafting Forbunds konto.

– Så lykkes det. I dag opnår det danske surfing-, SUP- og white-water-miljø et kæmpe boost til udvikling af sporten, skrev forbundet på sin hjemmeside kort efter mødet med Mogens Hugo.

LÆS OGSÅMads Ejstrup vinder dansk surftour

En fastansat og en række andre goder
Helt konkret betyder det, at det danske surf-forbund nu kan ansætte en person til at lede projektet ‘STOKED’, der har til mål at få 15.000 unge danskere i vandet.

En udvikling, der har været reserveret til at være ren spekulation og en vild forhåbning om en idyllisk fremtid for dansk surfing, men som nu er blevet en kærkommen realitet.

Med 5,2 millioner er der penge til mere, end bare en fast projektleder i tre år.

Der er stadig penge at brænde af på faste idrætstilbud i 60 nye foreninger, uddannelse, uddannelse af ambassadører og instruktører, uddannelse af dommere og eventmanager, afvikling af 20 events og otte camps om året, etablering af grejbank og projektevaluering og videnskabelig undersøgelse af surfmiljøet.

LÆS OGSÅ: Konflikt og stormøde om SUP i DK

Tilbage til blog