På besøg hos Columbus Surfboards i Klitmøller

I efteråret var vi så heldige at være med i processen bag et hand-shaped surfbord i Danmarks surfmekka, Klitmøller, da vi var på besøg hos Columbus Surfboards.

Mor Meluka, manden bag Cold Hawaii Surfcamp og Danmarksmester i surfing, er grundlægger bag Columbus Surfboards. Et surfboard brand startet i 2013 med formål at shape anderledes boards (primært til sig selv og vennerne), men er nu blevet et veletableret brand i det skandinaviske surfmiljø. Navnet bag er til ære for sin bedstefar, hvis efternavn var Columbus.

I dag sælges der omkring 150 boards hvert år, som er designet i Klitmøller, men de fleste er produceret i Durban i Sydafrika, hvor Mor tilbringer flere uger hvert år. Faciliteterne i Durban er en del anderledes end i shaper-rummet i skuret udenfor sit hjem i Klitmøller. Her shaper Mor primært boards som udspringer af forskellige ideer han har, hvor han hopper i bølgerne omkring Klitmøller og tester de forskellige shapes.

”When you surf a board you made…. Ubeskriveligt!” citat Mor Meluka

Riders.dk var forbi Klitmøller I 2009 da Mor sammen med sin kone, Vahine, åbnede Cold Hawaii Surfcamp. Vi har sidenhen været på et utal af besøg hos det altid smilende og gæstfrie par. Da muligheden for at være med til at shape et personligt board bød sig, hoppede vi i bilen og kørte mod Klitmøller.

Det er blevet til en del kilometer i bilen frem og tilbage til  Klitmøller for at kunne følge processen fra start til slut. Det der faktisk tog længst tid var at blive enige om hvilket slags bord vi skulle designe. Til sidst blev vi enige om at lave et fatty longbard til dagene på revet ude foran klubhuset, et board til partywaves i solnedgangen. Det gav en del udfordringer, da Mor normalt kun shaper shortsboards i sit shaper-rum i Klitmøller. Sammenlagt bruge vi omkring 20 timer på boardet, hvor tørtider ikke er regnet med.

Processen:

  • Hvilket board skal shapes?
  • Udskæring
  • Mange timers sandpapir arbejde
  • Fræse plads til fins
  • Glassing
  • Mere tid med sandpapir
  • Vupti, nyt hand-shaped board klar til brug

Husk at du kan følge Columbus Surfboards på https://www.instagram.com/columbus_surfboards og  https://www.facebook.com/coldhawaiisurf/ 

Og tag et kig på http://www.coldhawaiiboardshop.com 

En glad surfer klar til at teste sit nye board.

ALLE FOTOS TILHØRER TROELS IVERSEN (RIDERS.DK) – www.troelsiversen.com

Tilbage til blog