Dansk prisvindende filmmager: Jeg vil vise folk, hvad jeg elsker at lave

Siden Jan Laumarks Feel the Freedom vandt førstepræmien ved sidste års surf-film-festival, har han vendt sit fokus mod at lave film om actionsport.

Nu har han sammenkogt et års materiale sammen i et meget kort klip, der i sin længde passer til den moderne tidsånd. Han har i gennemsnit således brugt omkring fem dage på hvert sekund, men som med så meget andet kunst, skal det ofte ikke forenes med matematikkens logiske udgangspunkt.

‘Mere interessant at være bag linsen’
Hvad angår tidsånden er dansken blev meget fokuseret på at være eksponeret. Selv mener Jan Laumark, at det er mere interessant, at være bag linsen end foran.

– Video kan bare være et stærkt æstetisk formidlingsværktøj.

– Jeg synes, det er så meget mere interessant at være bag linsen end foran. Her får man, gennem leg med motiv, lyd og lys, lov til at fortælle historier, og man kommer ud til alverdens interessante steder og miljøer gennem sit arbejde, siger Jan Laumark.

LÆS OGSÅ: Feel the Freedom vinder filmfestival

Vil fortsætte i samme spor
I sin nye produktion har Jan Laumark arbejdet sammen med surfer Victor Rosario, skater Frederik Led Mølleskov og BMX’er Paalu Rosing-Johnsen, og i bund og grund elsker Jan Laumark egentlig bare at arbejde med video.

– Jeg elsker at lave video, og det er uanset om det er corporate, rejsevideoer eller actionsport. Den her video er bare for at vise folk, hvad jeg elsker at lave, og forhåbentlig er der nogen, der kan lide det og får lyst til at lave et projekt med mig, siger han.

– I forhold til fremtiden så håber jeg bare på at få endnu flere sjove projekter i samme boldgade som dem i videoen, siger han.

LÆS OGSÅ: Jans Rapture ripper

Tilbage til blog