Årets højdepunkt! Læsø Kitecamp

Læsø Kitecamp samler folk fra hele landet den sidste weekend i september. Læs her om kitecampen 2018, der blev meget vellykket.

Den sidste weekend i september starter julen for mange kitesurfere. Her er det såmænd ikke det nye 2019 gear, jeg tænker på. Nej, det er den årligt tilbagevendende Læsø Kitecamp.

 

Velkomst ved færgen

 

Restaurant Vesterøl

 

Jeg kan på det varmeste anbefale Læsø Kitecamp til andre kitesurfere.

Læsø Kitecamp er meget populær blandt folk fra hele landet. Så populær, at man skal være hurtigt ude med bestilling af plads. Der er endda folk fra Norge, der tager turen til Læsø. Hvis man ikke får plads på selve kitecampen, er det muligt at leje et sommerhus. Jeg har selv deltaget siden 2013. Til andre kitesurfere kan jeg på det varmeste anbefale Læsø Kitecamp.

 

Sveddåsen

 

Kjetil Juel Christensen

 

Rasmus Hagen Pedersen

 

Tidlig afgang med færgen torsdag morgen.

Turen starter for vores vedkommende med afgang fra Frederikshavn 8.00 om torsdagen. Her hygger vi med morgenmad, kaffe og en enkelt eller to skarpe. Så er vi klar til en hel dag på vandet. Den tidlige afgang om torsdagen giver os 4 hele dage på vandet. I år var vinden i SV/V/NV, hvilket er rigtig godt til spottet Stokken.

 

Morten Lambertsen leger kaptajn

 

Morgenmad på færgen

 

Spots til alle vindretninger.

Læsø har spots til alle vindretninger. Det bedste spot er Stokken med fladt vand, der er perfekt til begyndere. De mere erfarne finder perfekte forhold til freestyle, freeride, bigair og høje kiteloops. Bølgesurfere kan surfe ud i havet, på den anden side af Stokken. Området er meget stort, så selv med + 100 kitesurfere på spottet, kan man altid finde plads. Der er flere forhandlere, der har demokites med, så skal man investere i nyt udstyr, er der god mulighed for at finde den kite, der passer en bedst.

 

Ankommet til Stokken

 

Morten Lambertsen slapper af og Jakob Løndal får en kop kaffe

 

Frokost i solen

 

Outstanding mad og socialt sammenhold på Kite Campen.

Indkvarteringen foregår i hytter på Læsø Camping og Hytteby. Morgenmad, aftensmad og fester foregår i Vesterø klubhus ca 1 km fra campingpladsen. Det sociale sammenhold på Kite Campen er ret unikt. Medlemmerne af Læsø Kiteklub gør alt for, at deltagerne får den bedst mulige oplevelse. Maden er i en klasse for sig med lokale specialiteter, jomfruhummere mm. Der er f.eks. skadede surfere, der deltager pga. aftenbuffeten, og selvfølgelig også pga. det sociale aspekt.

 

Aftensmad-buffet

 

Bordfodbold i klubhuset

 

Skulle det utænkelige ske…

Skulle det utænkelige ske, at der ikke er vind, så er der heldigvis mange andre ting, man kan opleve på øen. Forslag til aktiviteter og særlige rabatter er arrangørerne behjælpelige med. Der kan blandt andet nævnes Læsø Saltsyderi, Læsø Kur (wellness i den tidligere kirke) og Storhaven (bondegårds-zoo) med økologisk gårdbutik og Læsø Is.

 

Mathias B Rasmussen har fanget en kanin i Storhaven bondegårds zoo

 

Marc S Pedersen får sig en snak med de søde bamsekøer på Stokken

 

Tak for en fantastisk kitecamp.

Læsø Kitecamp 2018 blev fantastisk, med god vind alle dage. Jeg ser frem til næste år, og håber på god vind.

Tak til arrangører og deltagere for en fremragende kitecamp!

Kjetil Juel Christensen

http://www.instagram.com/kjetil_jc/

Sidst men ikke mindst:

Tjek Marc S. Pedersens videoer fra Kitecampen 2015 og 2017

 

 

Tilbage til blog