Snekaos i Alperne

 

En kæmpemæssig snestorm har lukket byer og veje overalt i Alperne.

Både i Frankrig, Schweiz og Østrig meldes der om store mænger sne, trafikale problemer og lukkede veje på grund af laviner netop som mange danskere begynder at gøre klar til deres årlige skiferie. Snestormen sætter sit præg på infrastrukturen i Tirol, Østrig, hvor de store veje er lukket og skiområderne har sat deres lifte i standby, da lavinefaren er alt for stor. Hovedvejen mellem St Anton am Arlberg til Stengen og Pettneu er lukket. Det virker næsten komisk at de sidste par års snemangel i Alperne, i år ender i det rene snekaos. På nuværende tidspunkt meldes en snedybde på over 400cm sne i St Anton am Arlberg

 

”Jeg har været i St Anton am Arlberg de sidste tre vintre, og jeg har aldrig set noget lignende. Sneen vælter ned og det ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. De lokale har ikke set så meget sne i over 10 år – det er fantastisk” Udtaler Martin Schøber der befinder sig i byen

 

De store mængder sne får smilende frem hos destinationscheferne i Alperne. I en normal sæson, ville skisportsstederne først have denne mængde sne i slutningen af februar. Det tegner til at blive en uforglemmelig vintersæson til Europa.

 

 

Her får du de seneste nyheder fra de respektive lande rundt i Europa.

 

Østrig:

I løbet af den forgangne uge er der rapporteret rigtig meget sne på de østrigske skisportssteder, herunder Silvretta Montafon 95cm, Zillertal 85cm, St. Anton 78cm, Sölden 71cm, Serfaus Fiss Ladis 65cm og Lech/Zurs 55cm.
Her kan du finde alle snedybder i Østrig.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Austria-EAT-7693-en.jhtml

 

Frankrig:

Den sidste uge af 2011 bød på kraftige snefald i de franske alper – for eksempel 111cm nysne i La Plagne, 100cm i Les Carroz og 92cm på Le Grand Bornand.  Chamonix rapporterer om en snebase på 350cm sne,​​ La Rosiere 300cm og La Clusaz 280cm. De kraftige snefald har lukket veje indtil enkelte skisportssteder pga. lavinefare der truer sikkerheden.

Her kan du finde alle snedybder i Frankrig

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-All-Ski-Resorts/France-EFR-233-en.jhtml?orderBy=LIST_REPORTS_SLOPES_DEPTH

 

Schweiz:

I Schweiz er der i løbet af de sidste syv dage faldet rigtig meget sne. Laax rapporter 140cm, Andermatt 120cm og Gstaad 110cm. Snedybderne har netop nået tre meter i Lötschental 356cm, Engelberg 347cm og Saas Fee 340cm. Der forventes meget mere sne til regionen de kommende dage.

Her kan du finde alle snedybder i Schweiz.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Switzerland-ECH-7693-en.jhtml

 

Skandinavien:

I Skandinavien er sneen også kommet for at blive. Røldal og Voss i Norge har modtaget 1.2m sne i løbet af de seneste syv dage.

 

Her er en liste over alle snedybder i Norge.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Norway-ENO-7693-en.jhtml

 

[vimeo]http://vimeo.com/34473215[/vimeo]

 

Kilde: www.skiinfo.dk

Tilbage til blog