DM i Jib for efterskoler

Skiløb er svært at komme udenom, og det kan efterhånden også mærkes på de danske efterskoler. Flere og flere efterskoler implementerer skilinjer, og det har i år ledt til, at det første DM i Jib for efterskoler afholdes nu på torsdag.  
 

Lå det ikke lige i kortene, at man skulle have ski under fødderne fra selvsamme sekund, som man kunne gå, så gør det ikke det store. I dag har unge i større og større grad mulighed for at afprøve skiløb, hvis man alligevel har et efterskoleophold i tankerne.
 

Ikke nok med, at man nu kan dyrke ski på efterskoler rundt om i landet, så bliver der på torsdag d. 20. April skrevet efterskole-historie på Sportsefterskolen SINE i Sønderjylland. Her mødes seks efterskoler med skilinjer til det første DM i Jib for efterskoler. DM i Jib er en gammel kending i det danske skimiljø, men det er samtidig en disciplin, som er helt ny i efterskoleregi.

Konkurrencen skal køres på ”Mount SINE”. Sportsefterskolen SINE har nemlig som den eneste efterskole en helårsskibakke i baghaven, som skaber muligheder for at lave et skievent på trods af, at forårsvejret efterhånden har ramt Danmark. Bakken er 20 meter lang og beklædt med kunstigt underlag fra Mr. Snow. Til eventet vil der blive opsat bokse og rails, så deltagerne kan give den max gas.
 

De deltagende skoler ved det første DM i Jib for efterskoler vil være Oure Efterskole, Aabybro Efterskole, BGI akademiet, Sjælsølund Efterskole, Adventure efterskolen og værterne fra Sportsefterskolen SINE.
 

Bag eventet står udover de førnævnte efterskoler, Dansk Skiforbund, herunder den nystiftede forening Freestyle Kraftcenteret og Nautic Surf og Ski med Morten Agersnap i spidsen. Derudover står SINEs egen skilærer Janus Hecht og Oures skilærer Lasse Svendsen også bag arrangeringen af det første DM i Jib for efterskoler.
 

Tilbage til blog