DM i freestyle ski og snowboard 2015 er skudt i gang

For første gang siden 2008 er de officielle Danmarksmesterskaber i freestyleski og snowboard forenet til ét Danmarksmesterskab. I Ringkollen i Norge står parken skarpt og Danmarks bedste riders er ankommet, for at dyste om en plads på toppen af DM-podiet. I går gik de officielle konkurrencer i gang med DM i boarder- og skicross. Der var go stemning og fart over feltet 

36 danske deltagere stillede op i henholdsvis 5 katagorier, i gårsdagens boarder- og skicross konkurrence. En krævende bane snoede sig ned gennem venstre side af parken. De seje danske ski damer startede dagens konkurrencer og stod frygtløse og med fuld fart ned gennem banen. Flora Funder og Emilie Freek fulgte i hælene på Isabella Tvede, som suste ind på en førsteplads.

Hos de danske snowboard damer var Karen Marie Suppras Schmidt første i mål, og efterlod anden pladsen til Nanna Lennert og tredje pladsen til Ane Møller fra Grønland.

 

boarderFart over feltet hos snowboarderne // foto: Maya Casier 

 

Der var kamp til stregen om hos herrerne på ski, hvor Mathias Veggerby førte de indledende heats men i finalen blev overhalet af Emil Ammundsen som suste ind på en første plads.

Stærkest besat var snowboard herre feltet, hvor hele 12 riders stod klar med spidse albuer og skarpe kanter. Først i vinderfeltet var 17-årige Jonas Strømsted fra Grønland som fra første heat og til finalen stjal rampelysten og kørte overlegent en første plads i hus.

Skærmbillede 2015-03-04 kl. 23.05.22Snowboarder Jonas Strømsted vandt guld i boardercross // foto: Maya Casier

8 drenge stillede op i Junior snowboard katagorien, alle med rødder i det grønlandske. Her var kamp til stregen da Johannes Møller slog Victor Wind Mienel på målstregen.

 

Vinderen af skicross Emil Ammundsen er begrejstret for gårsdagens konkurrence og sin nyvundne guldmedalje  –

“Er super glad for at vinde guld i denne fantastiske konkurrence, som slet ikke bliver dyrket nok i Danmark”

Mest af alt der det slopestyle konkurrencen lørdag, Emil ser mest frem til  –

“Glæder mig helt sikkert mest til slopestyle, hvor man kan vise hvad man går og træner på. Det er selvfølgelig den konkurrence jeg helst ville vinde, da det viser hvad man kan som helhed og ikke kun på et hop eller et rail”.

Om han har trænet op til skiercross? JA da!  –

“Jeg har selvfølgelig trænet en smule de dage hvor vi har haft “tonser torsdag” i Val T for et par år siden og så har jeg vundet Cannonball en enkelt gang, som helt sikkert er næsten lige så stort som skiercross”. 

 

Skærmbillede 2015-03-04 kl. 22.41.20Mange skiers og boardere fra Grønland er kommet til Norge for at deltage i DM // foto: Maya Casier 

 

De officielle Danmarksmesterskaber i freestyle ski og snowboard er således skudt i gang! Allerede fredag står den på flere konkurrencer i Ringkollen når Danmarksmestrene i Big Air skal findes. Lørdagens program står på slopestyle konkurrence.

 

Stort Tillykke til vinderne af ski- og boardercross 2015:

Damer ski: 

1. Isabella Tvede

2. Emilie Freek

3. Flora Funder

Damer snowboard:

1. Karen Marie Suppras Schmidt

2. Nanna Lennert

3. Ane Møller

Herre ski:

1. Emil Ammundsen

2. Mathias Veggerby

3. Brian Christiansen

Herre snowboard:

1. Jonas Strømsted

2. Lasse Lehwald

3. Joachim Clausen-Hansen

Herre junior snowboard:

1. Johannes Müller

2. Victor Wind Mienel

3. Anthon Siegstad

 

 

 

 

 

 

Tilbage til blog