Stor succes for dansk freeride skiløb

I weekenden vandt den 16 årige Josefine Lützau Randow Freeride World Tour Juniors i østrigske Fieberbrunn. Derved skriver hun dansk skihistorie, da Josefine er den første danske vinder af en Freeride World Tour afdeling. Det sætter straks spekulationerne i gang om det kommende Danmarksmesterskab i påsken. Vil det lykkes Mathilde Byskov at forsvare hendes titel mod den nye freerideprinsesse, eller vil den rutineret Anja Bolbjerg tvære dem ud?

 

Josefine i vante omgivelser i St Anton am Arlberg – foto//Torben Gregersen

 

Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra Josefine, men vi har været i kontakt med hendes coach i St Anton am Arlberg, Torben Gregersen. Han har været tilknyttet Josefine i mange år, da St Anton am Arlberg er hendes favorit skidestination.


Læs også: St Anton am Arlberg – en skiperle af dimensioner

Coach Torben Gregersen udtaler:

”Jeg er som Josefines coach utrolig stolt af hende. Det er fantastisk, at hun i hendes første konkurrence går hen og vinder. Vi har i løbet af de sidste år trænet målrettet hen imod, at hun skulle deltage Helly Hansen Freeride DM. Josefine tog selv initiativ til at melde sig til Freeride World Tour Juniors konkurrencen i Fieberbrunn, og vi har siden grebet enhver chance i løbet af vinteren til at træne. Specielt har hun trænet sine klippedrops og landinger, der indtil sidste år ikke altid sad hvor de skulle. Efter Anja Boldbjergs freeride camp her i St. Anton, har Josefine været i stand til at lande stort set alle hendes drops vellykket. Det er vigtigt for hendes psyke og flow, at hendes landinger ikke var et problem.”

 

Josefine på øverste trin i Fieberbrunn – foto//FWT

 

Anja Bolbjerg deltog ligeledes i konkurrencen i Fieberbrunn. Hun endte på  7. pladsen hos damerne, hvilket er hendes bedste præstation i FWT. Tidligere på sæsonen var hun også med konkurrencen i Røldal, Norge. De to danskere danner nu et stærkt makkerpar på touren, og mon ikke Josefine en dag stiller op i damerækken.

 

Se klip fra DR Sporten her (starter ved 06.10 i klippet)

 

Vi kan næsten ikke drømme om et mere spændende Freeride DM hos damerne i år med deltagelse af Line Cramon, Anja Bolbjerg, Josefine Randow, Sofie Kyed, Mathilde Byskov og Mette Lindegaard.

Læs også: Tilmeld dig Freeride DM 2012

 

Vi ses i påsken i Tignes

Tilbage til blog