Snevejret bliver ved…

Det kraftige snevejr i Alperne vil ingen ende ta’. I den forgangne uge har destinationerne, Chamonix og St. Anton am Arlberg, tilføjet en meter eller mere i snestatistikken. Det er dog intet i forhold til Zugspitz i Tyskland, der i løbet af de sidste syv dage har fået 240cm nysne! Den rigtig gode nyhed er, at Nordamerika igen har haft besøg af Kong Vinter. Destinationen Lake Tahoe i Californien her fået 180cm sne i løbet af de sidste syv dage. I den vestlige del af Canada fortsætter forholdene med at være i top.

Skiinfo.dk giver dig et indblik i snesituationen

 

 

Det vælter ned med sne i Østrig…

 

Østrig

Der har været en uge med rigtig meget sne til Østrig. Alle veje ind til skisportsbyerne Lech og Zürs i regionen Arlberg var lukket i perioder pga. lavinefare. Det samme skete i nærheden af Ischgl og Galtür, men vejene kunne åbne igen samme dag.

St Anton am Arlberg rapporterede 125cm nysne, SkiWelt Wilder Kaiser 120cm og Sölden 86 cm frisk sne til de snehungrende gæster.  I tirsdag blinkede alle de røde lamper, da Østrig havde 45 powderalarms, hvilket vil sige mere end 20cm nysne på 24 timer. I øjeblikket topper St Anton med over fem meter sne, hvilket er den dybeste snemængde i landet.

Her kan du finde alle snedybder i Østrig.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Austria-EAT-7693-en.jhtml

 

Frankrig

I de nordlige franske alper har den forgangne uge budt på rigtig meget sne.  Skisportsstederne Arêches Beaufort (et skisportssted kendt for sin off-piste) og Les Houches (vært for den alpine World Cup fra 3. til 5. februar 2012) har fået op mod 100cm sne. I Chamonix ved Mont Blanc varierer snebasen mellem 200cm i dalen og 460cm på toppen. Ydermere blev det til 70cm nysne i Savoie, 30cm i Haute-Savoie, 20cm i Pelvoux og Superdevoluy (i de sydlige alper), 15cm i Gerardmer og Lac Blanc, 5cm i Chalmazel (Massif Central) og Formigueres (Pyrenæerne).

460cm snebase i Chamonix , 385cm i La Rosiere, 350 cm i Alpe d’Huez, 150cm i Montgenèvre og 145cm i Serre Chevalier.

I de kommende dage forventes mere sne til Frankrig.

Her kan du finde alle snedybder i Frankrig.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-All-Ski-Resorts/France-EFR-233-en.jhtml?orderBy=LIST_REPORTS_SLOPES_DEPTH

 

Skiinfo.dk var i Silvretta Montafon i sidste uge…

 

Italien

De Italienske skiområder er heller ikke blevet snydt for sne i denne uge. I løbet af de sidste syv dage har Courmayeur tilføjet 40cm og Cervinia 50cm nysne, mens Livigno fik 30cm sne. Det lille skiområde San Domenico di Varzo har i øjeblikket  landets dybeste snebase med 320cm. Presena Glacier nær Passo Tonale i Dolomitterne følger trop med 270cm sne.

Her kan du finde alle snedybder i Italien.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Italy-EIT-7693-en.jhtml

 

Schweiz

Schweiz har været vidne til masser af nysne de sidste par dage. I Gstaad fik de 50cm sne og 30cm til Grindelwald. Den dybeste sne finder du i øjeblikket i Engelberg med 460cm, Lax med 400cm og Saas Fee 360cm sne.

I løbet af de sidste syv dage har Crans Montana fået 138cm frisk pudder, 130cm i Laax og 115cm i Lötschental.

Her kan du finde alle snedybder i Schweiz.

 http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Switzerland-ECH-7693-en.jhtml

 

Canada

Det vestlige Canada fortsætter med at rapportere godt skiføre. I Kicking Horse, BC modtog de 30cm nysne i går. Freeride World Tour destinationen, Revelstoke er nu op på en 209cm snebase efter 40cm nysne i weekenden.

Her kan du finde alle snedybder i Canada.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Canada-ECA-7693-en.jhtml

Her kan du finde alle snedybder i USA.

http://www.skiinfo.co.uk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/USA-EUS-7693-en.jhtml

 

 Kilde//skiinfo.dk

Foto//Mads Iversen//Troels Iversen

Tilbage til blog