Riders.dk til Freeride World Tour Qualifier

Freeride World Qualifier – bare navnet virkede frygtindgydende på mig inden afrejsen til Verbier, hvor jeg for første gang skulle prøve kræfter med den internationale freeride liga.

Team Freelounge samlet i Verbier, Schweiz…

I uge 3 bød det schweiziske skisportssted Verbier på en uge med verdensklasse freeride, da området arrangerede en hel uge med kvalifikations konkurrencer. For de allerbedste skiløbere er disse kvalifikations runs adgangsbilletten til at deltage i Freeride World Tour, som må siges at være det ypperste man kan opnå inden for freeride. Nogle af verdens bedste skiløbere var derfor mødt op, da dette arrangement gav en unik mulighed for at deltage i hele tre konkurrencer på en uge.

Men selvom niveauet som forventet var højt og forholdene svære, bød ugen for mig på en helt ny og afslappet oplevelse med at køre konkurrence.

Alle fremmødte riders havde passionen for freeride tilfælles, og selvom deltagelse i Freeride World Tour var den ultimative drøm for mange, var glæden ved skiløbet alligevel det vigtigste. Derfor bød ugen på meget mere end et fokus på konkurrencer.

Konkurrence-facet…

Denne tankegang gik også igen hos arrangørerne og dommerne. Ved det første ridersmeeting gjorde dommerne det klart, at det vigtigste for dem var, at de kunne se, at deltagerne havde det sjovt.
Det gav en afslappet stemning omkring konkurrencerne. De fleste deltagere var søde til at diskutere linjevalg og give gode råd. Når vi ikke kørte konkurrencer, fik jeg mulighed for at stå på ski med nogle nye mennesker, hvilket blandt andet bød på en tur med en svensk teamrider for Cross og en skovtur med en af de lokale.

Jeg nåede desværre kun at deltage i to konkurrencer, og kørte ikke mit bedste skiløb i nogle af mine runs, men jeg fandt mine linjer og mine drops, og vigtigst af alt formåede jeg som noget nyt at have en god oplevelse med at køre konkurrencer.

Sofie er klar til start…

Tilbage til blog