Red Bull Illume er nået til Købehavn

 

Endelig kom aftenen hvor verdens mest prestigefyldte action- og adventuresport fotokonkurrence, Red Bull Illume, åbnede udstillingen i København. Med Domhuset som backdrop, skabte Nytorv de perfekte rammer på åbningsaftenen til Red Bull Illume forud for den 10 dage lange udstilling.

 
Mere end 500 inviterede gæster var mødt op for at være en del af åbningsaftenen, hvor chefredaktør Bugge Holm Hansen fra Mediehuset Luksus, samt international dommer i konkurrencen, indviede og åbnede udstillingen med at fortælle om den ultimative samling af actionsfoto, og om disse unikke indblik i tidens eventyr set fra linsen af verdens bedste actionfotografer.

Til stede var også Politikens fotograf, Peter Hove Olesen, der fortalte om sit eget bedste action billede taget under Red Bull Cliff Diving 2013 i København, hvor han vandt prisen for Årets action billede 2013/2014 i Årets Pressefoto konkurrence.

 

Bugge Holm Hansen - PerformanceBugge Holm Hansen åbner ballet…

 
Fotoudstillingen Red Bull Illume finder sted hvert 3. år og er nu på verdensturné. Den spektakulære fotoudstilling er som førnævnt i Danmark i 10 dage, og det er udstillinges andet stop i Europa inden den rykker mod tyskland.

Og for de ekstra interresseret er det muligt at købe den eksklusive Red Bull Illume photobook under udstillingen. Hvert eksemplar er nummereret og der findes kun 5.000 eksemplarer på verdensplan. De sidste 85 bøger tilbage er sat til salg ved udstillingen i København, så det er sidste chance for at erhverve sig denne unikke bog. Læs Riders.dk anmeldelse af Red Bull Illume photobook fra lige HER.

 

Ellers er der ikke mere at sige end at Red Bull Illume er noget der skal ses, om man er fotonørd eller blot action- og adventuresport fanatiker. Så medmindre du er på ski- og surftur i hele efterårsferien, er der ingen undskyldning – afsted til Nytorv med jer!

 

Red Bull Illume i København

  • Finder sted fra d. 9. -18. oktober 2014
  • Nytorv, København K
  • Tid kl. 17.00-23.00
  • Gratis adgang

 

Fakta om Red Bull Illume
Red Bull Illume er verdens førende internationale fotokonkurrence dedikeret til action og adventure sport. Dens formål er at illustrere de mest spændende og kreative tiltag inden for sportsfotografering samt at dele disse unikke billeder med den brede befolkning. Efter vinderne bliver annonceret, turnerer billederne verden rundt som en unik belyst natudstilling. Red Bull Illume 2013 er den tredje udgave af konkurrencen efter 2007 og 2010.

 

SpectatorsHver detalje studeres nøje…

Peter Hove Olesen - PerformancePolitikens fotograf, Peter Hove Olesen, fortæller om sit bedste action shot…

Matthias Dandois - PerformanceDen franske BMX-atlet, Matthias Dandois, gav opvisning inden udstillingen åbnede…

SpectatorsDer er noget unikt ved billeder oplyst i natten – ses på Nytorv…

 

ALLE BILLEDER: ESBEN ZØLLNER OLESEN / RED BULL ILLUME

 

Tilbage til blog