Josefine Lützau leverer solid start på Freeride World Qualifier touren

Den danske freerideatlet Josefine Lützau viser tænder på Freeride World Qualifier touren efter to solide placeringer under weekendens konkurrencer i Les Arc.

Hver vinter følger tusindvis af mennesker verden over med i Freeride World Touren (FWT), hvor verdens bedste freeridere kaster sig over de meste krævende faces og dropper de mest spektakulære klipper. For at kunne konkurrere med i denne liga skal man først kvalificere sig igennem enten Freeride World Qualifiers (FWQ) eller Freeride Junior Touren (FJT). Alt afhængig af sin placering og kategorisering af konkurrencen (antal stjerner), samler man point til den samlede rangliste som i sidste ende kan udløse en placering på Freeride World Touren.

 

Josefine Lützau leverer solid start i FWQ

I weekenden var den danske freerideatlet Josefine Lützau i aktion for første gang denne sæson i forbindelse med ARC 1950 Freeride Week i Franske Les Arcs. En solid start der indbragte en tredjeplads i den to-stjernet FWQ konkurrence samt en femteplads i den fire-stjernet.

 

TOP 10 – ARC 1950 Freeride Week 2*

TOP 10 – ARC 1950 Freeride Week 4*

 

Bemærk at hendes femteplads i den fire-stjernet giver over tre gange som mange ranglistepoint som hendes podieplacering i den to-stjernet, hvilket blot vidner om hvor meget stærkere feltet er i den bedste liga af Freeride World Qualifier touren. Med 1.650 point i alt befinder Josefine sig pt. på en 8. plads på den samlede Europa rangliste

 

TOP 10 – Freeride World Tour ranglisten – Kvinder, Europa region

 

Selvsikkerhed og pakket konkurrenceprogram

Til Riders.dk udtaler Josefine at “den to-stjernede var ren opvarmning for at få hovedet og kroppen i konkurrence-mode igen“, men at hun trods at store nerver og spaghettiben, var fint tilfreds med sin tredjeplads. Roen i sindet var dog kommet til den fire-stjernet, hvor et stabilt og clean run har overbevist hende forud for resten af vinterens konkurrencer: “jeg kører stabilt, og efter resultaterne i Les Arcs er det for alvor gået op for mig hvor meget jeg har rykket mig de sidste to vintre – jeg kan faktisk godt det her!”

Det tegner derfor rigtig godt for resten af sæsonen. Selvom Josefine er begyndt at læse Statskundskab på Aarhus Universitet er der stadig en fuldt pakket konkurrencekalender tilbage:

– Hochfügen 4*, Østrig, 10.-11. feb
– Jasna Adrenalin 4*, Slovakiet, 23.-25. feb
– Nendaz 4*, Schweiz, 17.-21. mar
– Freeride DM, Østrig, 19.-24. mar
– Obergurgl 4*, Østrig, 7.-9. apr

Vi glæder os til at følge Josefine resten af sæsonen og ønsker hende al held og lykke!

 

Hold øje med danskerne

Marlene Madsen har også kørt sin første Freeride World Qualifier i østrigske Grossglocker for et par uger siden. En flot andenplads i den to-stjernet konkurrence indbragte hende 450 point, hvilket pt. rækker til en 48. plads på ranglisten. Hos herrerne er bedste danske pt. Martin Jakobsen, der med 187 point ligger på ranglistens 168. plads.

I start januar fik vi også en dansk sølvmedalje til Maria Andreassen i den nyoprettede U-14 kategori på Freeride Junior Touren. Læs mere HER.

Husk at du altid kan holde der opdateret om events, resultater med mere på freerideworldtour.com

 

Josefine i aktion under weekendens konkurrence i Les Arcs // Foto: Michael Strauß

Tilbage til blog