En gammel kending tog guldet i halfpipen

Daniel Duffau var tilbage efter en alvorlig skade og vandt sit første DM guld i disciplinen halfpipe ved DM i freestyleski i Tignes, Frankrig. Halfpipen var i sammen perfekte stand, som under X Games og i en tæt finale viste Daniel Duffau at den hård genoptræning betalte sig.

Nøjagtig som i slopestylefinalen blev det hos herrerne en ganske tæt kamp om guldet. Ved sit første DM løb Emil Ammundsen med tredjepladsen med 57 point ud af 100. I tirsdagens slopestylefinale vandt Rasmus Dalberg Jørgensen guldet med kun ét point ned til andenpladsen. I halfpipen måtte han dog se sig slået med netop ét point og hans 75 point rakte i dag til en sølvmedaljen.

Ny danmarksmester blev Daniel Duffau, der med 76 point byttede sin tredje plads fra 2010 ud med sit første DM guld. Det er første sæson Daniel Duffau er tilbage ved fuld styrke, efter at han rev korsbåndet over ved DM i 2010. Efter konkurrencen gjorde Daniel Duffau status over hans lange vej tilbage til podiet:

 

”Jeg har trænet intenst til halfpipe, så jeg var lidt skuffet i minutterne efter jeg faldt på mit tredje run og derfor ikke vandt på mit bedst mulige løb, men nu hvor det er sunket ind, at jeg har vundet er jeg virkelig glad!”

Som dansk freestyleskier er der pligter ud over træningen:

 

”Nu skal jeg ringe til min bror, og i nat skal det fejres på Saloon. Fra på mandag skal det fejres med læsning, forbi jeg har forsømt mit studie lidt på det sidste, slutter Daniel Daffau”.

 

Hos damerne vandt Laila Friis-Salling efter tre solide gennemløb, hvor hendes bedste sikrede hende 46 point og dermed guldet.

 

Tobias Ingversen tog guldet hos juniorerne, og med hans tredjeplads fra slopestyle ender han med en flot medaljehøst.

 

Tilbage til blog