The Tony Alva Story – filmanmeldelse

The Tony Alva Story er en film, som hylder en af de ældste skateboard legender, som startede kulturen og satte standarden for sporten, som vi kender den i dag. 

Filmen er en krønike lavet af Vans, og gæster stjerner som Tony Hawk, Jeff Grosso, Steve Olson, Shepard Fairy, Gus Van Sant, Josh Brolin, Jeff Ament, Glen E Friedman, Robert Trujillo, Brad Bowman, Pete Ziehnder, Jeff Ho, Stacey Peralta mf.

 

Fotografer ville stå i kø for at få lov til fotografere den unge skater

 

En historie gennem livet

Filmen starter med Tony Alvas ydmyge begyndelse på gaderne i Santa Monica, hvor han var kilden til nye tricks og stilarter. Herefter til hans fremgang som en stjerne og en del af den legendariske Z-Boys gruppe, hans mode brand med skateboards og tøj som havde det ikoniske logo af hans efternavnet. Til hans ultimative stigning som kendis til en nedgang i karrieren med stof og alkohol. Til slut at acceptere hans retmæssige sted som en inspiration for generationer af skateboardere over hele verden.

 

Ét af de ikoniske billeder som skabte Alvas karriere.

 

Tony Alva er i dag 61 år gammel og er den ældste professionelle skateboarder i verden, da hans stadig skater. Alva betragtes af mange for at være gudfaren til moderne skateboarding.

 

Tony Alva i dag

 

En kultural film som giver en dybere spadestik i skateboard-historien og hvilket påvirkninger den har haft. En klar anbefaling, hvis man kender lidt til skate!

 

Se traileren her:

Tilbage til blog