Lakor Soulwear – tøjmærke med sjæl


 

Lakor Soulwear er et nyt tøjmærke med rødder i det danske surf- og skimiljø. Det blev etableret i 2011 af 3 Aarhus-drenge på baggrund af en lyst til at skabe produkter med sjæl, og som afspejler den glæde, det giver at surfe, skate eller stå på ski/snowboard.

 

LAKOR startede egentlig som en fritidsinteresse, hvor designeren Lasse Kornum trykkede nogle af hans tegninger på T-shirts. Med tiden kendte så mange til hans T-shirts ,at det blev nødvendigt at lave en hjemmeside, hvor folk kunne se de nyeste designs. Derfor spurgte han sin ven og skibuddy, Jesper Unna, om hjælp til at lave en hjemmeside. Sådan kørte det lille foretagende en periode indtil pres fra skole og kunder gjorde, at de blev nød til at lukke salget for en tid, da de ikke mente, de havde kompetencerne til at håndtere det økonomiske og administrative arbejde. De ventede derfor på at byde den rigtige person indenfor i firmaet, som kunne løse de opgaver.

 

Lakors kollektion tæller blandet andet også boardershorts…

 

De havde begge luret på en fælles kammerat, og da han skulle med på en sommerferie-roadtrip, tog deres plan langsomt form. En nat på vej til Schweiz efter 2 ugers surf i Spanien, så Lasse sit snit til at mandeflirte sig til en aftale med Kasper Aamand Petersen. ”Jeg havde siddet og talt ham varm hele natten. Alle i bilen sov, og vi havde grinet og grædt under stjernerne på motorvejen. De mange timer i hinandens selskab havde ledt op til det skæbnesvangre øjeblik, hvor jeg lænede mig over førersædet, tog armen om Kaspers skuldre og hviskede til ham: Hva’ så din taljonglør… Skulle vi aldrig starte et surfmærke, som blæser Danmark baglæns?”, fortæller Lasse om episoden.

 

Kasper kunne ikke modstå dette tilbud, og de tre drenge (som studerer hhv: Design og fashion, Økonomi og IT & produktudvikling ) gik i krig for at få stablet et tøjmærke på benene i det miljø, som er deres fælles passion. ”Vi vil gerne skabe et tøjmærke med sjæl, og som engagerer folk.”, forklarer de, ”Vi vil lave tøj, som har noget at byde på, og som ikke udelukkende er logo baseret. Derfor har de fleste af vores T-shirts også en historie tilknyttet designet.”

 

Lasse er en af de tre gutter der står bag Lakor Soulwear…

 

Bæredygtighed er en vigtig del af Lakor Soulwear, og de har fokus på at finde produkter i miljøvenlige materialer. Deres solbrillerne er f.eks. håndlavede i bambustræ – verdens hurtigst voksende renewable ressource. ”Som surfer og skier bruger du naturen meget i din sport, og derfor synes vi, at det er vigtigt at give noget igen. Der bruges eksempelvis enorme mængder kemikalier i dyrkningen af konventionel bomuld, hvorfor vi ser det som en absolut nødvendighed at producere vores T-shirts i et andet og mere bæredygtigt materiale.”, siger Aarhus-drengene.

 

Udover T-shirts og bambus solbriller tæller sortimentet idag et par boardshorts samt en JA-cap, og der er flere kreative produkter på vej. Deres idéer og koncept har bl.a. givet udslag i en nominering som årets iværksættere i Århus indenfor ”kreativitet & oplevelser”.

 

Om en uges tid bliver den første riders.dk T-shirt lanceret. Det ser vi her på redaktionen meget frem til, så stay tuned og støt vores fælles projekt!

 

Mere om Lakor kan findes på deres hjemmside www.lakor.dk.

Tilbage til blog