DM 2016 – Kluddermor i luften!

Tyk tåge, backflip og switch i finalen. Ski og boardercross havde høj underholdningsværdi fra start til slut.

 

Tekst og billeder: Nicolaj Buk

 

En tyk morgentåge havde lagt sig over Ringkollen Parken. Sigtbarheden var omkring 30-40 meter og stille regnbyger markerede sig flere gange i løbet af dagen. Kort sagt var vejrforholdene altså ikke lige i øjet! Men det stoppede ikke atleterne i at give hinanden kamp til stregen ved dette DM’s ski- og boardercrosskonkurrence.

 

IMG_6530

 

Over det sidste hop fik Toke Boss og Mathias Mark hele målområdet til at holde vejret imens en omgang kluddermor foregik i luften. Heldigvis kom ingen af de to riders til skade, og som den ene dommer, Rasmus DJ, udtalte, så var måtte dette være første gang i DM’s historie at ingen var kommet til skade under ski- og bordercross.

 

IMG_6510
Hektisk herre finale!

 

I mændenes finale på havde de fire finalister aftalt at de ville køre switch hele vejen, og det gjorde de så. Fire atleter, som sjældent falder på ski, måtte ned at ligge et par gange undervejs, og trods den anderledes kørestil, så var underholdningsværdien høj.

 

I mændenes snowboardfinale må man bare erkende at det grønlandske talent Jonas Strømsted var overlegen fra start til slut. Den selvsikkerhed og energi han viser er ikke til at tage fejl af – han vil vinde! Selvom et lille uopmærksomt øjeblik i kvalifikationen var ved at koste ham finalepladsen, så var de andre stadig et godt stykke bag ham, at han kunne nå at hoppe ind over målstregen. I finalen valgte han at give tilskuerne lidt ekstra, og han sluttede den sidste kicker med et backflip. Sådan skal det gøres!

 

IMG_6538
Jonas Strømsted ligger forrest!

 

DM ski&snowboard 2016 – Skier- og boardercross – resultater:
Ski junior:
1. Meino Pedersen
2. Julius L B Sørensen


Snowboard junior:
1. Henrik Lund
2. Jacob Birkholm

IMG_6628
Snowboard junior pige:
1. Bella

IMG_6665
Ski damer:
1. Isabella Tvede-jensen
2. Naasu Tremel
3. Maya Casier

IMG_6653
Ski mænd:
1. Rasmus Brejl
2. Meino Pedersen
3. Brian Christiansen

IMG_6686
Snowboard mænd:
1. Jonas Strømsted
2. Lasse Lehwald
3. Henrik Lund

IMG_6706

 

 

IMG_6502Luft under skiene

 

 

IMG_6522
Naasu Tremel kørte sig til en anden plads

 

IMG_6585Jonas Strømsted slutter med et backflip, steezy!

 

Tilbage til blog